Het Grote Vloerspel van Muis

Door Astrid PaterErg populair onder de jonge kinderen van vandaag is Maisy Muis. Voor diegenen die niet precies weten wie dat is: Maisy Muis is een hoofdfiguur uit de boeken van Lucy Cousins. En deze muis is regelmatig op de tv te zien. Een spelletje met deze muis in de hoofdrol zou het dan nog wel eens goed bij de doelgroep kunnen doen.

MUIS!!!!!
Op het moment dat de doos op tafel verschijnt, wordt er al blij "MUIS!!!!" geroepen. Dat kan dus al niet meer misgaan. Dit spel moet vanwege de muis alleen al een succes worden bij de kids. Eenmaal de doos geopend komt het speelkleed je al lachend tegemoet. Een flink vloerspeelbord wordt opengevouwen op de vloer. De pionnen, grote kartonnen met een afbeelding van muis erop, worden in de houders gezet. De pijl wordt in het rad gedraaid en iedereen is speelklaar.

Van station naar station
Muis zit in de trein naar huis. Onderweg komt ze langs vier stations. Bij elk station moet Muis een plaatje verzamelen. Zodra je bij elk station een plaatje hebt opgehaald kun je naar huis. En wie als eerste veilig aankomt bij het huis heeft gewonnen. Om via de rails te reizen moet je aan een rad draaien. Het rad kan op twee manieren gebruikt worden. Of men gaat vooruit op kleur (het rad is opgedeeld in vier kleuren) of men gaat vooruit door cijfers (de buitenste cirkel bevat de nummers 1 tot en met 5).

Rad en muizen
De pijl op het rad bij ons spel draaide niet helemaal soepel. Dat was op zich wel een beetje jammer. Daarnaast staan de muizen ook niet al te stevig in hun houders. Ze vallen vrij gemakkelijk om. Wat dat betreft zijn kinderen nog wat toeschietelijker dan volwassenen, want ze laten zich er zeker niet door tegenhouden: "We moeten de muis wel vasthouden". Niet voor een gat te vangen dus.

Conclusie
Een vloerspel trekt altijd veel aandacht van kinderen. Ze hoeven niet aan een tafel te zitten en kunnen lekker ronddraaien op de grond. Daarnaast is het ook nog eens lekker groot. Het spel is hartstikke simpel, iedereen kan het, het duurt niet te lang en het ziet er bovendien nog leuk uit ook. Een pluim!
Uitgever: University Games
Speelduur: 20 min.
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: 3-8
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .