Weekend Miljonairs: Entertainment Editie

Door Astrid PaterHet is zaterdagavond, de tv wordt afgesteld op SBS6, de reclame is afgelopen en de begintune van Weekend Miljonairs klinkt door de woonkamer. Een kandidaat probeert door het goed beantwoorden van vragen 1 miljoen euro te winnen. Deze 15-vragen lange lijdensweg, kun je nu ook thuis spelen. Helaas is de 1 miljoen dit keer niet echt, maar een mooie gouden papieren cheque.

Wie is Robert ten Brink
Een van de spelers zal het spel gaan leiden als de nieuwe Robert ten Brink. Na elke vraag stopt hij het nieuwe vragenkaartje in het bijbehorende schermpje. Nadeel van het schermpje is dat soms de antwoorden niet helemaal leesbaar zijn, maar daar is overheen te stappen. De vragen zijn aangepast bij de verschillende geldwaardes, de moeilijkheidsgraad wordt dus ook hoger naarmate het spel vordert. De spelers krijgen elk 4 antwoordkaarten met de mogelijkheden A, B, C en D. Bij elke vraag leggen ze de kaart met het antwoord omgekeerd voor zich neer. De scores van de goede antwoorden worden op het scoreblok (met potloodje!) bijgehouden.

Hulplijnen
Net zoals bij het echte weekend miljonairs mogen ook nu de spelers hulplijnen gaan inzetten. De fiftyfifty spreekt voor zich. De spelleider schuift twee vakjes op het schermpje dicht. Bij de publiekshulplijn, mogen de medespelers antwoord geven op de vraag. Omdat zij ook expres het onjuiste antwoord kunnen geven, zorgt de spelleider ervoor dat er tenminste 1 goed antwoord tussen de kaartjes ligt. Overigens krijgt alleen de speler die de hulplijn heeft ingezet de antwoordkaarten te zien, of bij fiftyfifty welke antwoorden zijn weggestreept. Op deze manier moet dus iedere speler zelf de hulplijn inzetten en kunnen ze niet profiteren van de lijn van een ander.

Bel een vriend
De leukste hulplijn is toch wel de mogelijkheid om iemand te bellen. Volgens de standaardregels kiest diegene die de hulplijn inzet een vriend uit bij zijn medespelers. Deze geeft een antwoordkaart aan de spelleider. Ook deze keer geeft de spelleider weer het goede antwoord om te voorkomen dat de 'vriend' iemand er probeert in te luizen. Gelukkig kunnen we met deze hulplijn ook gaan variëren. We bellen dus echt iemand op om hulp. En eigenlijk is dat wel zo leuk. Je hoeft er echter niet op te rekenen dat het binnen de 30 seconden lukt. De gebelde wil namelijk toch wel eerste eens even weten wat er aan de hand is, en dat maakt het alleen maar leuker.

Vier rondes
Het spel kan gespeeld worden over vier rondes. Het gaat er dan om zo veel mogelijk geld bij elkaar te verzamelen. De spelers die het minste risico nemen zullen dan ook met de hoogste geldwaarde eindigen. Maar de gokkers onder ons gaan natuurlijk voor de 1 miljoen. Niet een al te moeilijke keuze om door te spelen, want er staat natuurlijk geen echt geld op het spel. Vergis je echter niet, want het is niet zo eenvoudig om de 1 miljoen te bereiken.

Compleet spel
Vaak zijn speciale edities van spellen aanvulsets voor bij het origineel. De Entertainment Editie van Weekend Miljonairs is een op zichzelf staand spel. En dat is een groot voordeel, je hebt het originele spel niet nodig om te kunnen gaan spelen (de spelen kunnen overigens wel gecombineerd worden). Daarnaast zijn de vragen ook zeer up-to-date. Wat is de tweede boekverfilming van Ronald Giphart? Het antwoord draait nog niet eens in de bioscoop.


Conclusie
De Entertainment Editie van Weekend Miljonairs is absoluut een succes. Het spel brengt een hoop plezier met zich mee, mede omdat je elkaar dus ook de foute antwoorden kunt geven bij de hulplijnen. Het scoreblokje met potlood is een praktische toevoeging bij het spel. Zo heb je alles mooi op een rijtje en zit je niet zelf met lijstjes en scores te prutsen. De meeste lol wordt uiteindelijk voortgebracht met de hulplijn 'Bel een vriend'. Als de echte telefoon eenmaal is ingezet, is er niemand meer die zijn medespelers gebruikt. Met de adressenboekjes voor de telefoonnummers, het scoreblok om de scores bij te houden, kan de entertainment echt beginnen.Uitgever: Jumbo
Speelduur: 45 min.
Auteur: -
Spelers: 2-5
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Prijs: € 25,95

 

. : B A N N E R S : .