Woeste Golven

Door Astrid PaterWie als kapitein de woeste golven van de zeeën trotseert, doet dit natuurlijk niet voor niets. Met de schatkaarten open op tafel in de kapiteinshut, gaan hij en zijn mannen op schattenjacht. Nu zijn er vier eilanden waar er schatten te vinden zijn. Genoeg voor iedereen, maar wie ze als eerste weet te verzamelen, is natuurlijk de beste kapitein. Daarom moet er ook goed worden opgepast voor de piraten op zee.

Houten bootjes
Alle spelers krijgen elk een bootje waarmee ze de zee op kunnen varen. Deze bootjes, in mooie houten uitvoering, hebben ook nog een zeiltje om de wind in op te vangen. Vier eilanden worden over tafel verspreid en de schatten worden op de eilanden achtergelaten. Nu is het de bedoeling dat de spelers van eiland tot eiland varen om de schatten te verzamelen.

Woeste golven
Door middel van de golven op zee varen de bootjes naar hun doel. Er zijn drie golven die de bootjes kunnen meenemen. Welke golf het bootje meedraagt, wordt bepaald door de dobbelsteen. Wie een golfje gooit gaat op de kortste golf mee (een golfje staat voor de afstand die het bootje mag verplaatsen). Twee en drie golfjes staan respectievelijk voor een middellengte en natuurlijk de langste lengte.

Wind en piraten
Maar er komt nog meer bij Woeste Golven kijken. Wanneer er met de dobbelsteen een windteken wordt gegooid, is er storm op zee. Twee bootjes worden door elkaar gehusseld en komen op elkanders plaats te staan. Wie de piraat gooit, heeft geluk, deze speler mag namelijk een schat van een van de andere spelers stelen (en zo kan diegene snel vier verschillende schatten bij elkaar vergaren).

Spannend
Woeste Golven is een spannend spel. Voor de jonge spelers is met name het gooien van de piraat leuk. Zo kunnen ze snel hun eigen schat bij elkaar vergaren, en belangrijker nog een tegenspeler een schat armer maken. Op deze manier verkomen ze dat de andere spelers winnen.Uitgever: Ravensburger
Speelduur: 20 min.
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .