Worst Case Scenario

Door Astrid PaterSoms bevind je je wel eens in een benarde positie, en dan is het handig om te weten wat te doen. Vaak zijn de gevolgen nog wel te overzien, dus valt het achteraf allemaal wel mee. In Worst-Case Scenario valt het allemaal niet mee. Er worden je 440 scenario’s voorgelegd van de meest benarde situaties. Hoe onwaarschijnlijk ook dat je het meemaakt, is het misschien toch handig te weten wat je moet doen als je in een brandende auto zit, of hoe je een elektrische deken dooft wanneer deze vlam heeft gevat.

Wie weet het meest
Het doel van Worst-Case Scenario is simpel: zo snel mogelijk van de start naar de finish zien te komen. Hier hebben zowel jij als je tegenspelers invloed op. Het spel wordt in principe in twee teams gespeeld, maar het kan ook gewoon met 2, 3 of 4 spelers. Het team dat aan de beurt is gooit met de dobbelsteen en kunnen het aantal gegooide ogen vooruit lopen als ze de goede oplossing geven voor de Worst-Case Scenario. Elke ‘worst-case’ heeft drie mogelijke antwoorden waarvan één het goede is. Wordt de verkeerde oplossing gegeven, dan mag het andere team zoveel stappen vooruit als er gegooid is.

Party-Game
Worst-Case Scenario leent zich erg goed als Party-Game. Dat is ook de leukste setting om het spel te spelen. Er wordt in de teams flink gediscussieerd over het mogelijk antwoord, en dat levert nog wel eens grappige taferelen op. Wanneer het spel gespeeld wordt door jongere spelers, is het leuker om individueel te spelen. Belangrijk is hierbij wel om te waarschuwen deze ‘worst-cases’ niet zelf uit te proberen. De kids kunnen met Worst-Case Scenario nog best een en ander opsteken (de volwassenen overigens ook nog wel).

Conclusie
Worst-Case Scenario is een leuk bordspel om zo nu en dan eens tussendoor te spelen. Het kan lekker snel gaan, want de opzet van het spel is eenvoudig en het is slechts een kwestie van vragen beantwoorden. Dit element maakt het spel ook meteen vergankelijk. Het is te simpel om keer op keer weten te boeien. Hoewel er 440 mogelijke scenario’s zijn, ben ik toch benieuwd of er nog uitbreidingen komen. Dan kunnen we op een spelletjesavond Worst-Case Scenario er regelmatig eens bij pakken om te zien wie het best en slechts overleeft in levensbedreigende situaties.Uitgever: University Games
Speelduur: -
Auteur: -
Spelers: 2+
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .