Ballonrace

Door Astrid Pater

Eenmaal met een ballon de lucht in heb je rekening te houden met weersomstandigheden en moet je hoogte houden. Over de lage landen kun je uiteraard lager vliegen dan over de hoge landen, want tegen een berg wil je niet opbotsen. In een race om bokalen moeten de spelers slim kaarten aanleggen zodat zij de premieblokjes weten te verdienen.

4 landschappen
Het ballonnenspeelveld bestaat uit vier landschappen, twee laag en twee hoog. De waardes lopen op van 1 tot 4 premieblokjes. Deze blokjes heb je nodig om bokalen te verdienen. Voor elke kleur bokaal heb je een bepaald aantal blokjes nodig om deze te winnen. Wie als eerste drie bokalen weet te winnen, mag zich beste ballonvaarder noemen.

Hoog en laag
Aan de landschapskaarten moeten ballonkaarten worden aangelegd. De ballonkaarten hebben een waarde van 1 tot 13. Bij de lage landen kaarten moeten kaarten worden aangelegd met een zo laag mogelijk waarde. Wie de kleinste som aan punten heeft, wint de premieblokjes. En voor de hoge landen geldt het precies andersom. Het aantal kaarten, en welke kleur, wordt bepaald door het aantal en de kleuren premieblokjes.

Conclusie
Ballonrace is een simpel spelletje, en best aardig om met zijn tweeën aan te gaan zitten. Het is weer eens wat anders uit de 999-kast. Helaas is het spel niet spannend genoeg om lang te blijven boeien. En daarnaast komt het ballonthema van het spel niet voldoende naar voren. En dat is wel een beetje jammer.Uitgever: 999 Games
Speelduur: 30 min.
Auteur: Stephen Glenn
Spelers: 2
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: € 19,99

. : B A N N E R S : .