Beestenboel

Door Astrid Pater

Boer Rutger heeft een boerderij met een heleboel dieren. Daar is hij heel blij mee. Hij heeft koeien, paarden, varkens, honden en katten. Elke avond loopt hij over zijn erf om zijn dieren te tellen. Dan weet hij dat ze er allemaal nog zijn. Op een avond missen er een aantal dieren. Boer Rutger is daar erg verdrietig om. Wie helpt hem zijn dieren weer te vinden?

Diertjes en kleurtjes
In het spel 'Beestenboel' draait het om kleurtjes en diertjes. De kaarten van het spel zijn in twee stapels verdeeld. Er is een stapel met de verdrietige boer Rutger, en een stapel met een blije boer Rutger.
Op de kaarten van de blije boer Rutger staan de dieren die hij kwijt is. Op elke kaart staat een beest. Deze worden open gelegd op tafel en blijven daar het hele spel liggen.
Op de kaarten van de verdrietige boer Rutger staan vier dieren afgebeeld. Er mist er dus eentje. Die vind je terug tussen de kaarten die open op tafel liggen.
Het is de bedoeling zo snel mogelijk het beest dat niet op de kaart staat terug te vinden tussen de groep dieren. Naast het feit dat de vier dieren op de kaart verschillend zijn, hebben ze ook nog allemaal een andere kleur. Je gaat dus uiteindelijk op zoek naar het vijfde dier in de vijfde kleur.
Heb je het dier tussen de kaarten gevonden, dan tik je het aan met je vinger en roep je: "Hier is de rode kat" (als je daar naar zoekt). Je krijgt dan de kaart met de vier dieren. Wie de meeste kaarten heeft verzameld, heeft boer Rutger blij gemaakt en wint het spel.

Leerproces
Voor jonge kinderen draagt dit spel bij aan reactievermogen, kleurherkenning en vormherkenning. Er zitten dus drie moeilijkheden in. Ze moeten dieren uit elkaar kunnen houden en ze kunnen benoemen. Ze moeten kleuren van elkaar onderscheiden en benoemen, en tot slot moeten ze dus snel zoeken (en dus reageren). Heel erg goed voor de ontwikkeling van een kind.

Conclusie
Beestenboel is een heel erg leuk educatief kaartspel. Jonge kinderen zullen er veel plezier aan beleven, want er zit ook een kleine competitie in. Je moet zo snel mogelijk zijn. Als ouder weet je natuurlijk dat je je kind een beetje de tijd moet gunnen. Maar reken op een hoop speelplezier en lol.Uitgever: 999 Games
Speelduur: 15 min.
Auteur: -
Spelers: 2-8
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Prijs: € 8,50

. : B A N N E R S : .

nelspel.html">Over SnelSpel.nl | Colofon | Disclaimer