Big Brain Academy: het kaartspel

Door Jan Geerling

De Big Brain spellen zijn de meesten waarschijnlijk vooral bekend via de computer. Toch bracht University Games een tijdje geleden alweer een bordspelletje op de markt waarin spelers elkaar konden aftroeven op het gebied van intelligentie. De hoofdredactrice was dan ook erg blij met de kaartspel variant, weer een kans om te laten zien dat ze slimmer is dan haar redacteuren.

Medailles winnen
Het principe van dit spelletje is eigenlijk dood- en doodsimpel. Je krijgt een beperkte tijd om kaartjes met diverse breinbrekertjes af te handelen. De categorieën zijn: Visie, Rekenen, Analyse, Geheugen en Logica. Hoe meer je er goed hebt in de beperkte tijd, hoe groter de beloning. De spelers kunnen afhankelijk van het aantal goede antwoorden medailles verdienen: goud, zilver en brons. Aan het einde tel je de waarde van de medailles op; et voilá, we hebben een winnaar.

Magisch kaartje
Het type puzzeltjes is prima voor een snel spelletje. Elke opgave is goed te doen, maar ook weer niet te makkelijk. Hierdoor kan het spel door verschillende leeftijdsgroepen gespeeld worden. Sommige antwoorden staan onderaan de kaartjes en kunnen via een 'magisch kaartje' bekeken worden. Helaas is het goed turen geblazen, want de antwoorden zijn priegelig opgeschreven, en lang niet altijd even goed leesbaar.

Conclusie
Als uitvoering ziet Big Brain Academy er oké uit. University Games spelen vond ik vroeger vaak een beetje kaal qua presentatie, maar daar is de laatste tijd flink verandering in gekomen. Ze zijn misschien niet de grootste uitgever, maar vaak zit er toch een juweeltje tussen. Big Brain Academy is echter niet zo'n uitschieter, meer een beetje een grijze muis. Waar University's nieuwe spel Wijsneus een hoog 'nog een potje' gehalte heeft blijft dit spel niet meer dan een vluchtig tussendoortje. Is een snel tussendoortje om de hersentjes even te laten werken wat je zoekt, dan kan je er gerust eens naar kijken.Uitgever: University Games
Speelduur: 30 min.
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: 8+
Prijs: -

. : B A N N E R S : .