Chit Chat Girls' Night Out

Door Astrid Pater

Spelletjes zoals Truth or Dare kunnen een avond heel interessant maken. Met name als er veel 'truth' gespeeld wordt. Chit Chat Girls Night Out ligt een beetje in het verlengde hiervan. Vragen die soms best pittig zijn eerlijk beantwoorden, maar dan met meiden onder elkaar. Levert dat interessante gespreksstof op?

Lekker simpel
Wijntje staat klaar, de chocola op tafel en Heather Nova staat aan op de achtergrond. De setting voor Chit Chat Girls Night Out is gereed. Je wilt snel met het spel aan de slag, het is daarom maar goed dat de spelregels weinig tijd in beslag nemen om door te lezen. Hoe het werkt? De spelleider van de ronde gooit met de dobbelsteen en pakt een kaart uit de categorie die bij de gegooide kleur hoort. De spelleider leest een van de drie vragen op het kaartje voor. Iedereen gaat vervolgens de vraag beantwoorden. De spelleider beslist wie het leukste, beste, grappigste antwoord heeft gegeven en geeft dezed persoon een edelsteen. De dobbelsteen gaat naar de volgende speler die dan spelleider wordt. Het spel gaat net zo lang door tot alle edelstenen zijn verdeeld of totdat je er genoeg van hebt.

Soft of pikant
De vragen zijn niet allemaal even interessant. Zeker als je elkaar al heel lang kent, zijn sommige vragen weinig uitdagend, omdat je het antwoord dan al vaak weet. "Heb jij ooit een cosmetische ingreep gehad?" of "Vind je goede manieren belangrijk?" zijn een stuk minder interessant dan "Wat zou je je partner nooit vertellen" of "Manipuleer je je partner wel eens om je zin te krijgen? Wanneer en hoe?". Dat neemt echter niet weg dat ook de onschuldige vragen best tot leuke conversaties kunnen leiden.

Conclusie
Chit Chat Girls Night Out is een leuk spel om eens een avondje met vriendinnen te gaan spelen. Wel zul je gauw van de oorspronkelijke spelregels afstappen. Dat gedoe met het verdelen van die edelsteentjes is toch maar bijzaak. Uiteindelijk gaat het om het beantwoorden van de vragen en daarover doorbabbelen. Kortom om de beurten vragen uitkiezen en hopelijk verrast worden door de antwoorden. Hoe sterker de wijn, hoe makkelijker de antwoorden over de tafel gaan. Maar ook zonder wijn, werkt het spel prima!Uitgever: PS-Games
Speelduur: 30 min.
Auteur: -
Spelers: 3-8
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Prijs: € 14,99

. : B A N N E R S : .