Coyote

Door Astrid Pater

Op Spiel Essen liep SnelSpel langs de stand van Kidult Game een Italiaanse speluitgever. Kidult Game onderscheidt zich van andere speluitgeverijen op het gebied van speluitbreidingen. Waar de speler normaal gesproken veel geld moet neerleggen om nog meer plezier aan het gekochte spel te beleven, biedt Kidult Game de uitbreidingen gratis en voor niks aan op het internet. Coyote, een spelletje met invloeden uit het Wilde Westen, mogen wij testen voor onze site.

Indianen
We bevinden ons in het Wilde Westen en binden de hoofdbandjes die bij Coyote horen vast om ons hoofd. De kaarten worden geschud, en alle spelers krijgen een kaart. Zonder de eigen kaart te bekijken steken de spelers de kaart tussen de hoofdband en het hoofd (net een indianentooi!). Het is nu de bedoeling om te raden hoeveel indianen er totaal op de kaarten van alle spelers staan.

Bluffen
De indianenkaarten hebben waardes van 1 tot maximaal 20, maar er zitten ook andere kaarten in het spel. Zo is er de cavalerie die minpunten oplevert, of nepindianen die helemaal geen punten opleveren. Deze kunnen het indianentotaal naar beneden halen. De speler die begint noemt een indianenaantal boven de 0. De speler die na hem komt, kan ook bieden, maar wel hoger dan het eerder genoemde aantal. Daarnaast kan het genoemde aantal ook in twijfel getrokken worden. Er wordt dan door de speler ‘coyote’ geroepen.

Coyote!
Heeft de twijfelaar gelijk en ligt het indianenaantal beneden het genoemde aantal, dan mag hij een coyotefiche plakken op de band op het voorhoofd van de speler die het laatste indianenaantal genoemd heeft. Heeft de twijfelaar geen gelijk, dan krijgt hij het coyotefiche op zijn voorhoofd geplakt. Bij een aantal van drie spelers wordt de speler die als eerste drie coyotefiches op het hoofd geplakt heeft, geëlimineerd. Bij meerdere spelers, kan er voor meerdere coyotefiches gekozen worden voordat een speler uitgeschakeld wordt.

Conclusie
Onze eerste kennismaking met Kidult Game is goed bevallen. Coyote is een leuk blufspel, waar buitenstaanders waarschijnlijk vreemd naar staan te kijken. Want met de hoofdbandjes om en een kaart ertussen gestoken, val je als speler toch wel op. Met hoe meer mensen je coyote je speelt, hoe leuker het eigenlijk is. Aan de andere kant is de afvalrace ook spannend, want je blijft met minder mensen over en de geluksfactor neemt dan toe. Al met al een leuk spel, en het wachten is op de eventuele uitbreidingen op de website van Kidult Game.Uitgever: Kidult Game
Speelduur: 15-30 min.
Auteur: Niek Neuwahl
Spelers: 2-6
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Prijs: -

. : B A N N E R S : .

../oversnelspel.html">Over SnelSpel.nl | Colofon | Disclaimer