Crazy Chicken

Door Astrid Pater

Crazy Chicken is een nieuw spel van Ravensburger. In dit kippige kaartspel voor twee personen is het de bedoeling zoveel mogelijk verschillende kippenrassen te verzamelen. Elk kippenras heeft een eigen waarde, zo is het Marilyn Henroe ras het minst waard, en Billy the Chick het meest. Wie na vier ronden de meeste punten heeft verzameld, kan zich de winnaar van het spel noemen.

Tok tok tok
Crazy Chicken is een spelletje dat weinig tijd vraagt om te leren. Dat neemt dus al een drempel weg om het spel gauw te gaan spelen.
De bedoeling van het spel is zo veel mogelijk verschillende kippenrassen te verzamelen. Elk ras heeft een bepaalde waarde en leveren je aan het einde van een ronde punten op. Zodra je twee gelijke raskaarten hebt, kun je deze uitspelen. Hierbij komt wel een belangrijke spelregel om de hoek kijken. Is het kippenras waarmee je uit wilt komen al door een andere speler uitgespeeld. Zo ja, dan mag je de kaarten alleen uitspelen mits je meer van dit ras kunt neerleggen dan je tegenstander heeft gedaan. Je tegenspeler moet dan zijn uitgelegde ras op de aflegstapel leggen.

Kukelekuuuuuu
Tijdens het spelen van het spel moet je goed in de gaten hoeveel kaarten van elk soort kip al gespeeld zijn. Van elk kippenras zijn er maar een bepaald aantal in het spel. De hoeveelheid van het aantal kaarten wordt aangegeven met de waarde. Dus een kippenras dat 20 punten waard is, heeft ook 20 kaarten in het spel zitten. Op deze manier brengt Crazy Chicken tactiek in het spel.

Conclusie
Crazy Chicken is een erg leuk kaartspel voor twee personen. De vier ronden die moeten worden gespeeld kun je uiteraard zelf aanpassen naar twee, of zes, om maar iets te noemen. Hoewel het spel bedoeld is voor twee personen, lijkt het mij niet onmogelijk om het met drie of vier spelers te doen. De moeilijkheidsgraad zal wel hoger komen te liggen, want het wordt dan moeilijker om rassen te verzamelen.
Crazy Chicken is een hartstikke leuk kaartspel, en zeker een aanwinst voor de Ravensburger collectie, maar ook voor je eigen spellenverzameling.Uitgever: Ravensburger
Speelduur: 30-45 min.
Auteur: -
Spelers: 2
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: € 14,99

. : B A N N E R S : .

>Over SnelSpel.nl | Colofon | Disclaimer