Dobbel Trouble

Door Jan Geerling

Truth or Dare, doen/durven/waarheid, je kent het allemaal wel. Spelletjes waarbij je er niet aan ontkomt om genante waarheden over jezelf te onthullen. Met behulp van een beetje drank, dat ene leuke meisje of die enorm knappe jongen komt iedereen wel in de stemming en kan de lol beginnen.

Met de billen bloot
Met dit spel moeten de spelers ook diverse privé-geheimen prijs gaan geven. Je gooit eerst met een dobbelsteen om de categorie van vragen te bepalen. Dit zijn: Personality, Friends, Love, Fantasy en (natuurlijk) Sex. Elk van deze categorieën heeft elf vragen, genummerd van 2 tot 12. Door vervolgens nog eens met twee dobbelstenen te gooien bepaal je welke vraag jij krijgt voorgelegd, en moet je met de billen bloot.

Fantasietjes prijsgeven
De lol van dit soort spellen hinkt natuurlijk op twee gedachten. Het is leuk om genante ervaringen of spannende fantasietjes uit je vrienden te persen. Bovendien is het ergens best spannend als je zelf aan de beurt bent. Iiedereen heeft vaak toch wel een paar intiemere geheimen om te delen. En die komen wel boven tafel, mits onder invloed van een lekker glas alcohol en peer-pressure. De vragen in het spel zijn hier en daar prikkelend genoeg, en niet zo braaf zoals andere spellen in dit genre.

Conclusie
Toch kleeft er ook een nadeel aan het spel. Waarom heb je de kaartjes namelijk überhaupt nodig? Voor een spannend spelletje Truth or Dare is een beetje fantasie al genoeg. En daar wringt ‘m soms de schoen. Laten we zeggen dat Dobbel Trouble soms het ijs een beetje kan breken. Veel mensen zijn vaak wat terughoudend in hun vragen, en dan loopt een potentieel spannende avond soms wat stroef. Voor die mensen kan dit een aardige ‘op gang komer zijn’. Verwacht geen uren speelplezier, maar op introductiekampen en vreemde feestjes is er zeker een uurtje kinky lol uit dit spel te halen.Uitgever: Ncounter
Speelduur: -
Auteur: -
Spelers: 2+
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Prijs: € 7,95

. : B A N N E R S : .