Inferno

Door Astrid Pater

Je hebt kaartspelletje die een hele spannende titel hebben zoals Inferno. De spelers zullen te maken gaan krijgen met de hel! Dan geldt voor hetzelfde kaartspelletje dat het thema niet enorm verwerkt is in het spel zelf. Maar dat hoeft niet te betekenen dat het spelletje niet leuk is. En dit lijkt voor het nieuwe kaartspel van Reiner Knizia ook te gelden.

Uitgaan van de basis
Inferno is voor wat jongere spelers bedoeld en heeft dan een vrij simpel spelconcept. De startspeler legt een basiskaart neer die bestaat uit een bepaalde kleur en een bepaald cijfer. De spelers die volgen moeten telkens uitgaan van de basiskaart en een kaart aanleggen met dezelfde kleur of een kaart aanleggen met hetzelfde cijfer. De speler die de ketting verbreekt, krijgt de stapel neergelegde kaarten wat strafpunten zal gaan opleveren. Aan het einde van het spel wint de speler met de minste strafpunten. Verder worden er zoveel speelrondes gespeeld als dat er spelers meedoen. Een speelronde houdt op wanneer een speler al zijn handkaarten heeft uitgespeeld.

Duveltje uit de hand
De kaarten die een speler voor zich heeft liggen leveren dus strafpunten op. In principe is een kaart gelijk aan één strafpunt. Alleen de rode duivelkaarten vormen daar een uitzondering op. Voor die kaarten geldt dat de waarde van de kaart het aantal strafpunten is. Je wilt als speler dus voorkomen dat je duiveltjes voor je krijgt te liggen. Een tactische overweging in het spel kan dus zijn om vroegtijdig en bewust de ketting te verbreken en eieren voor je geld te kiezen. Echter, je moet altijd tot drie kaarten bijpakken. Dus wanneer je de ketting vroegtijdig verbreekt, levert je dit in ieder geval tenminste drie strafpunten op.

Conclusie
Inferno is een vrij simpel kaartspelletje ook voor de minimumleeftijd van 8 jaar. Tegen die tijd hebben kinderen al enig besef van kleur en getallen. Ik zou de gok willen wagen dat Inferno ook al geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor hen is het spel misschien nog iets lastiger en daarom ook wat uitdagender. Dat is toch wel een beetje jammer aan Inferno, het is uiteindelijk niet boeiend genoeg om keer op keer uit de spelletjeskast te halen.Uitgever: Piatnik
Speelduur: 30 min.
Auteur: Reiner Knizia
Spelers: 3-7
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: -

. : B A N N E R S : .

ofon | Disclaimer