Kakkerlakkensoep

Door Astrid Pater

Een lekker soepje brouwen is met de juiste ingrediënten een koud kunstje. Een champignonnetje, een worteltje, een beetje prei en ten slotte wat pepertjes 'to spice things up'. Maar dan heb je nog die vermaledijde kakkerlakken.

Benoemen en slurpen
Het doel van Kakkerlakkensoep is om als eerste al je kaarten kwijt te raken. Hoe dan? De spelers moeten tijdens hun beurt zo snel mogelijk hun groentekaarten afleggen en dan ook nog de juiste groente benoemen. Appeltje, eitje? Dacht het niet. Zo mag je niet twee keer achter elkaar dezelfde groente noemen. En je moet slurpen zodra de kakkerlakkenbouillonkaart wordt omgedraaid. Natuurlijk mag je ook niet tweer keer achter elkaar slurpen. Een slurp wordt door een 'hmmmm' afgewisseld. Volg je het nog?

Razendsnel en goed opletten
Het is een kwestie van goed opletten, maar dat is nog niet zo eenvoudig. Het omdraaien van de kaarten gaat in een hoog tempo. Je hebt weinig bedenktijd (3 seconden) om de juiste spreekactie uit te voeren en lachen mag ook niet. Gaat het fout en voer je de verkeerde spreekactie uit, wacht je te lang of schiet je in de lach. Dan ben je zuur, want dan moet je alle kaarten van de tafel pakken.

Conclusie
Tja, een spel als Kakkerlakkensoep vind je of geweldig en hilarisch of je vindt het helemaal niks. Ik ben van de tweede categorie. Hoewel ik snelheid-ik-struikel-over-mijn-tong-of-sta-met-mijn-mond-vol-tanden-spelletjes best kan waarderen, weet Kakkerlakkensoep me niet te pakken. Misschien lag het aan de dynamiek, misschien lag het aan de spelers. In de serie van de kakkerlakkenspellen zou ik eerder voor Kakkerlakkenpoker gaan; een leuk blufspel.Uitgever: Drie Magiër Spellen
Speelduur: 10-20 min.
Auteur: Jacques Zeimet
Spelers: 2-6
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Prijs: €9,99

. : B A N N E R S : .