Labyrinthe: Het Kaartspel

Door Astrid Pater

Wie kent het spel 'De Betoverde Doolhof' niet. Gangen worden gebouwd, gangen worden geblokkeerd. Schatten worden gevonden, schatten worden voor je ogen weggekaapt. Het principe in dit spel is hetzelfde, alleen is het dus verpakt als een kaartspel.

Pak de schatten en win het spel
Het spel is eenvoudig in opzet: je moet de kaarten zo weten aan te leggen dat een schat aan de ene kant van het gangenstelsel, een zelfde schat aan de andere kant van het stelsel kan bereiken. Lukt dat, dan levert je dat een kaart op. Heb je, nadat alle kaarten zijn uitgespeeld, de meeste kaarten, dan heb je het spel gewonnen. Veel meer valt daar niet over te vertellen.

Het aanleggen van de kaarten
Het aanleggen van de kaarten is niet helemaal willekeurig. Je moet een kaart zo aanleggen dat in ieder geval tussen de aangelegde kaart en een al geplaatste kaart, een gang ontstaat. Je kunt dus niet zo maar kaarten aanleggen. Daarnaast mag je ook niet alle kaarten wegpakken (ook al zijn er wel twee schatten in verbinding). De kaart die weggepakt wordt, mag geen splitsing vormen in de gelegde kaarten. Dat betekent dat alle kaarten met tenminste één zijde met elkaar in verbinding moeten staan.
Elkaar tegenwerken gaat onbewust door het winnen van kaarten. Daarmee kunnen gangen opeens verdwijnen en worden openingen gesloten. Op die manier heb je soms echt even pech. Zo is het spel ook niet geheel vanzelfsprekend.

Conclusie
Labyrinthe: Het Kaartspel is uiterst eenvoudig en binnen 5 minuten kun je met het spel beginnen. Een spelletje neemt hooguit een half uurtje in beslag en het spel verveelt niet gauw. Kort maar krachtig lijkt me een mooie manier om het spel te beschrijven.Uitgever: Ravensburger
Speelduur: 30 min.
Auteur: Max J. Kobbert
Spelers: 2-6
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Prijs: € 9,99

. : B A N N E R S : .