Mannen voor Vrouwen

Door Astrid Pater

In dit kwartet staat het welbekende thema centraal "wat weten vrouwen over mannen", maar deze keer belicht uit een iets andere hoek. Uit, welteverstaan, de hoek van de mannen. Op speelse wijze geven onder andere Joep van Deudekom, Beau van Erven Dorens en Erik van Muiswinkel hun visie op wat vrouwen over mannen zouden moeten weten. Het kwartet is gebaseerd op de gelijknamige tv-show die eind 2002 op televisie werd vertoond.

Een gedichtje
Niets is zo treurig als een man,
Die met twee bakkebaarden 'an,
En haar op zijn hoofd als een bison-kit,
Op de kermis alleen in een botsauto zit.

- Jeroen van Merwijk -

En zo verder.
Dit is niet het enige wat de mannen van het programma de vrouwen vertellen. De algemene wijsheden worden uit de kast getrokken ("wat mannen ook doen, het is nooit goed!" - Erik van Muiswinkel), maar het is leuk om het allemaal nog eens te lezen. Ook geven de mannen hier en daar wat relatieadviezen zoals bijvoorbeeld: "Mannen drukken zich slecht uit, maar vrouwen moeten daar beter naar luisteren" (Hans Dorrestijn). Volgens mij zit daar best wat in. Natuurlijk gaat dat niet altijd op en soms ben je het er niet mee eens en dat levert leuke discussies tussen vriendinnen op ("mijn vriend vindt dat helemaal niet erg" over dat Studio Sport een heilig moment is).

Gewoon kwartet
Natuurlijk is mannen voor vrouwen verder een gewoon kwartetspel. Een extraatje in het doosje zijn twee kaarten met 'leermomenten'. Daarop staat nog meer raad die de vrouwen ter harte kunnen nemen. Verder zijn de onderwerpen op de kaartjes onder andere onderverdeeld in de categorieën communicatie, werk, school en competitie. Zeker de laatstgenoemde heb ik zelf weer aan moeten geloven toen ik het kwartet met mijn vriend speelde. Ze zeggen niet voor niets onder de noemer competitie "Nummer 1: Een man wil best verliezen, als hij maar op nummer één blijft staan, of bovenaan, of aan de leiding, of aan de top. Een man kan dus eigenlijk slecht tegen zijn verlies (Bert Klunder)". Zo worden sommige vooroordelen dus ook weer bevestigd.

Conclusie
Kwartet is kwartet, daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Het leuke aan het kwartet 'Mannen voor Vrouwen' is dat we alle miscommunicatie weer eens in kaart gebracht krijgen. En eerlijk is eerlijk, er zit soms best wat in, want "mannen zijn kinderen. Mannen zouden het liefst de hele dag jeukpoeder in vrouwennekken strooien, keet trappen in de bouw en kerstbomen in de hens zetten" (Jeroen van Merwijk).Uitgever: RVU / Educatieve Omroep
Speelduur: -
Auteur: -
Spelers: 2+
Leeftijd: vanaf 18 jaar
Prijs: € 7,50

. : B A N N E R S : .

../oversnelspel.html">Over SnelSpel.nl | Colofon | Disclaimer