Meine fünf Ballons

Door Astrid Pater

Als kinderen nog klein zijn, zijn ze ook nog blij met alles wat ze krijgen. Zo ook een mooie grote ballon. Maar ja, er kan van alles met zo'n ballon gebeuren. Een ongeluk zit in klein hoekje en met een prik van de naald is de ballon stuk. Huilen en brullen. Gelukkig is er altijd een moeder in de buurt om de kids weer op te beuren.

Ballonnen
In dit kaartspel draait alles om geluk. Iedere speler begint met vijf ballonnen. Wanneer een speler aan de beurt is draait hij een kaart van de aftrekstapel om. Als het mogelijk is, wordt de actie van de kaart uitgevoerd. Stel je draait een kaart om waarop de kat een gele ballon stukmaakt. Heb jij een gele ballon, dan moet je deze omdraaien. Die ben je kwijt. Draai je een moederkaart, dan mag je een kapotte ballon weer 'heel maken', ofwel de kaart weer terugdraaien.

Alles kwijt
Wanneer een speler al zijn ballonnen kwijt is, is het spel voorbij. De speler die dan nog de meeste hele ballonnen in zijn bezit heeft, wint het spel. Hebben meerdere spelers nog evenveel ballonnen over, dan winnen ze samen.

Conclusie
Meine fünf Ballons is een spel dat echt bedoeld is als eerste kennismaking van kleine kids met de spelletjeswereld. Er komt een beetje kleurherkenning bij kijken, geldt deze actie voor een ballon van mij? Van tactiek geen sprake. Het is een kwestie van geluk of je al dan niet snel je ballonnen kwijt bent. Voor kleine kinderen is het echt een leuk spel. Het duurt niet lang is niet moeilijk.Uitgever: Amigo Spiele
Speelduur: 10 min.
Auteur: Haim Shafir
Spelers: 2-5
Leeftijd: 3+
Prijs: -

. : B A N N E R S : .