Merk-Mal

Door Astrid Pater

Het is bekend dat kinderen beter zijn in memory dan volwassenen. Kinderen raken minder snel afgeleid door zaken als 'de afwas moet nog gebeuren' en 'pfoeh, over een half uurtje moet ik al weer koken'. Een voordeel bij een spel als Merk-Mal.

Goed opletten en onthouden
Iedere speler krijgt 5 kaarten en legt deze gedekt voor zich neer. Er worden 5 kaarten open op tafel gelegd. De spelers kijken goed naar deze kaarten en moeten de afbeeldingen onthouden. De speler die aan de beurt is doet 20 seconden zijn ogen dicht. De andere spelers draaien 1 van de 5 kaarten om. Na de 20 seconden opent de speler zijn ogen en moet raden welke afbeelding is omgedraaid. Heeft de speler dit goed, dan mag hij een van zijn eigen kaarten bij de andere open kaarten leggen. Heeft de speler het fout, dan wordt er een kaart van de stapel aan de kaarten op tafel toegevoegd. Iedere speler komt er dus een kaart extra op tafel te liggen en wordt het lastiger om alle afbeeldingen te onthouden. De speler die als eerste van zijn 5 kaarten af is, wint het spel.

Conclusie
Een alleraardigst spelletje om met jonge kinderen te spelen. Naarmate de kinderen ouder worden, wordt het spelletje minder leuk. Het spel is goed te doen, omdat de volgorde waarin de kaarten op tafel liggen niet mag worden veranderd. Wil je het moeilijker maken, dan zou je hier nog op kunnen variëren. Hoewel het een aardig vaardigheidspelletje voor het geheugen is, denk ik niet dat het de tand des tijds zal doorstaan. Het 'ouderwetse' memory blijft toch leuker.Uitgever: Amigo Spiele
Speelduur: 20 min.
Auteur: -
Spelers: 2-5
Leeftijd: 5+
Prijs: -

. : B A N N E R S : .