Monopoly: Het Kaartspel

Door Jan Geerling

Wie heeft er in zijn leven nou nog nooit Monopoly gespeeld? Straten kopen, huizen plaatsen en geld innen. Monopoly behoort tot het canon der bordspelen, en zal daar ongetwijfeld ook nog wel de komende eeuw blijven staan. Nadat er duizenden andere versies van dit spel waren uitgekomen (Disney Monopoly, Star Wars Monopoly, Star Trek Monopoly, Feyenoord Monopoly) is er dan nu de kaartspel versie.

Gin
Wat moet ik me voorstellen bij een kaartspelletje Monopoly? In eerste instantie denk ik aan een spel waarbij je via bieden, bluffen of gewoon van een stapeltje pakken straten moet verzamelen, en geld van elkaar moet innen, tot één iemand al zijn tegenstanders bankroet heeft lopen spelen. Niks is minder waar, Monopoly: Het Kaartspel blijkt gewoon een variatie op het aloude kaartspel Gin.

Paren
Hoe werkt het? Iedere speler begint met 10 kaarten in zijn hand, en moet paren gaan verzamelen. Paren kunnen zijn: straten, huizen, speelfiguren en stations (deze staan dus allemaal afgebeeld op kaarten). Als iemand 10 kaarten in paren heeft verzameld mag hij zijn kaarten uitspelen, en de waarde die op de kaarten staat innen. Diegene die het eerst 10.000 dollar bijeen weet te spelen wint het spel.

Conclusie
Ik had me toch wat meer voorgesteld van Monopoly: Het Kaartspel. Niet dat het zo'n slecht spel is, maar waarom zou je 10 euro gaan uitgeven, terwijl je met een gewone kaartenset het vergelijkbare Gin kan spelen? Net zoveel spelplezier, en een stuk goedkoper.Uitgever: Identity Games
Speelduur: -
Auteur: -
Spelers: 2-6
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: € 9,99

. : B A N N E R S : .

a> | Colofon | Disclaimer