Online: Internet Card Game

Door Astrid Pater


Goliath noemt het spel gekscherend "Het eerste Internet spel waarbij een pc overbodig is!" maar het is natuurlijk gewoon een kaartspelletje voor aan de tafel, met als thema Internet.

Ga 'online' en 'download' je dingen
In dit kaartspel ga je fictief online om onder andere je e-mail te downloaden. Tijdens het online downloaden kom je de gevaren tegen die je in het echt tijdens het internetten ook kunt tegenkomen. Een virus kan het downloaden bijvoorbeeld even tegenhouden, net als een hacker, die kan je ook lekker dwarszitten. Daarnaast heb je de mogelijkheid om extra snel te downloaden.

How to play the game
Bij aanvang van het spel krijgt iedere speler 7 kaarten. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk alles wat je nodig hebt te downloaden. Maar voordat je kunt beginnen met downloaden moet je eerste online. Zodra je de online-kaart hebt gespeeld, mag je je e-mails downloaden en je favoriete 'music'. Van deze twee groepen moet je respectievelijk 6 en 4 kaarten verzamelen om de download te voltooien. Natuurlijk wil je ook 'movies' en 'games' downloaden, maar daar heb je extra geheugen voor nodig. Als er een online-kaart en een extra geheugen-kaart op tafel liggen kun je ook deze twee dingen downloaden. Daar heb je elk twee van nodig.

Snel en sneller
Het downloaden is aan regels verbonden, per beurt kun je in principe maar 1 kaart downloaden. Maar zoals met het echte Internet, zijn er ook snellere providers in het spel. Heb je een Turbo Line-kaart en speel je deze, dan mag je voortaan twee kaarten per beurt downloaden.

De tegenwerkers
Je tegenstanders kunnen je tegenwerken. Zij spelen bijvoorbeeld een 'under construction' kaart en dan houdt het downloaden even op. Door zelf weer een online-kaart te spelen, kun je weer verder. Zo zitten er dus verschillende kaarten in het spel om de tegenstander op te houden. Speel je deze kaarten slim dan bezorg je de tegenspelers een hoop last.
De hacker heeft het handigheidje dat hij een kaart bij de tegenstander weg kan halen. Maar dit mag hij alleen doen als de groep nog niet compleet is, of als een complete groep nog geen back-up heeft ondergaan. Na een back-up wordt de complete groep kaarten omgedraaid en kan niemand er meer aankomen.

Conclusie
Online: Internet Card Game is een grappig kaartspelletje om een keertje te spelen. Helaas is de geluksfactor iets te groot om het spel te blijven spelen. Het is allemaal een beetje flauw. De termen zijn misschien stoer, het spelletje helaas niet.Uitgever: Goliath
Speelduur: 20 min.
Auteur: -
Spelers: 2-6
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Prijs: € 11,50

. : B A N N E R S : .

snelspel.html">Over SnelSpel.nl | Colofon | Disclaimer