Pinguïn Party

Door Astrid Pater

Piramides bouwen van pinguïns, wie heeft dat ooit bedacht. Nou, Reiner Knizia dus. En laat dat nou net het doel zijn van Pinguïn Party.

Bouw een piramide
De kaarten worden geschud en evenredig over het aantal spelers verdeeld. Om de beurten leggen spelers een kaart aan de piramide. Of de kaart wordt op de onderste rij aangelegd (maximaal 8 kaarten) of op een hoger niveau. Een speler kan een kaart op een hoger niveau aanleggen als er tenminste twee kaarten onder liggen. De speler legt de kaart in het midden van deze twee kaarten. En dat niet alleen. De kaart die wordt aangelegd moet overeenkomen met 1 van de 2 kaarten die eronder liggen.

Uitgespeeld
Het spel is voor een speler afgelopen als deze geen kaart meer aan de piramide kan toevoegen. Voor elke overgebleven kaart krijgt de speler een strafpunt. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat een speler alle kaarten uitspeelt. Dan mag de speler tot 2 strafpunten inleveren, maar nooit meer dan hij heeft.

Conclusie
Het moge duidelijk zijn, Pinguïn Party is een spel met niet al te veel regels en daarom zeer toegankelijk. De regels zijn eenvoudig, een kind kan de was doen. De eenvoud van het spel maakt het niet minder leuk, want wie een beetje tactisch is, ontdekt al snel dat hij zijn medespelers een boel kaarten in de maag kan splitsen. Kwestie van tellen en bijhouden welke kaarten er al gespeeld zijn. Het spel is dus niet een kwestie van geluk, maar ook van een beetje strategie. Wat mij betreft is Pinguïn Party een ontzettend vermakelijk spel en vanwege het handzama formaat een musthave voor op wintersport!Uitgever: 999 Games
Speelduur: 15 min.
Auteur: Reiner Knizia
Spelers: 2-6
Leeftijd: 6+
Prijs: €7,95

. : B A N N E R S : .