Poker voor Dummies

Door Astrid Pater

Al in 1829 werd er poker gespeeld in New Orleans, maar of de oorsprong van het spel echt in de Verenigde Staten ligt, is nog immer onderwerp van discussie. Het was in ieder geval een populair kaartspel onder de cowboys en tegenwoordig lijkt het spel weer helemaal te herleven. Zet Eurosport op en je kunt de poker-toernooien live volgen. Er zijn verschillende varianten van poker, maar de meest gespeelde is Texas Hold’em. Dat is dan ook de variant waar het in Poker voor Dummies om gaat.

Leren pokeren
Het doel van Poker voor Dummies moge voor de hand liggen: het leren spelen van de pokervariant Texas Hold’em. Zoals je gewend mag zijn van de  ‘voor Dummies-serie’ is de uitleg in duidelijke taal en wordt een en ander met illustraties ondersteund. Er wordt in de uitleg aangegeven wat belangrijk is om te onthouden en tegelijkertijd wordt er ook nog even wat speltips prijsgegeven. Op deze manier bouw je een aardige basis aan pokerkennis op voor je met je vrienden, op het Internet of in het casino echt aan het spelen gaat.

De basisprincipes
Poker voor Dummies neemt je als nieuwe pokerspeler stap voor stap de basisprincipes door. Allereerste is het natuurlijk belangrijk om te weten wat de hoge en wat de lage combinaties kaarten in het poker zijn. Daarna krijg je een korte les over de inlegstructuren. Wordt er gespeeld met een vaste limiet, een pot limiet of no-limit. Vervolgens wordt het spelverloop uitgelegd zodat je weet dat er vier rondes zijn waarin er wordt geboden en dat er altijd een minimum bedrag in de pot zit alvorens er gespeeld gaat worden. Uiteraard wordt er ook uitgelegd wat je opties zijn tijdens het bieden, want je zou wel gek zijn als je met slechte kaarten in de hand flink wat fiches inzet.

Speciale kaarten
Om de startende pokerspeler een extra handje te helpen staan er op de kaarten in het Poker voor Dummies pakket nog extra tips over welke kaarten je nodig hebt om een sterke hand te krijgen. Dit is erg handig voor als je nog nooit poker hebt gespeeld en de combinaties nog niet helemaal op een rijtje in je hoofd hebt zitten. In het kaartspel zitten ook nog twee extra kaarten waarop alle combinaties staan van hoog tot laag. Met de bijgeleverde fiches in de mooie opbergcase heb je zo een prima starterspakket.

Conclusie
Voor iedereen die wil leren pokeren is Poker voor Dummies een ideale aankoop. Alle pokertermen wordt duidelijk uitgelegd zodat je niet tijdens het echte werk hoeft te vragen wat er wordt bedoeld. Daarnaast is het natuurlijk leuk dat er echte speelfiches in het pakket zitten zodat je ook meteen kunt gaan spelen en daarvoor geen pepernoten, centen of wat dan ook uit de kast te halen. Tot slot nog een belangrijkt Dummies-tip. Om een pokeravond leuk te houden is het belangrijk vooraf goede afspraken te maken over de inzet en wanneer iemand het spel wint. Pak Poker voor Dummies erbij en win die fiches!Uitgever: Identity Games
Speelduur: 60 min.
Auteur: -
Spelers: 2+
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: € 24,95

. : B A N N E R S : .

l">Colofon | Disclaimer