Quick

Door Astrid Pater


Wie over de nodige algemene kennis beschikt en ook nog snel kan reageren, zal aan Quick veel plezier beleven. Quick vraagt om rappe antwoorden, maar is wel aan regels gebonden. De categorie wordt genoemd, de letter bekendgemaakt, en dan is het een kwestie van zo snel mogelijk een antwoord roepen.

Categorie- en Letterkaarten
Quick bestaat uit twee types kaarten: categorie- en letterkaarten. Deze worden bij aanvang van het spel van elkaar gescheiden. Eén speler gaat over de categoriekaarten, een ander over de letterkaarten. De categoriekaart wordt omgedraaid (bijvoorbeeld; 'kledingstuk'), vervolgens wordt de letter omgedraaid waarmee antwoord gegeven mag worden (bijvoorbeeld de letter 'B' antwoord: broek).

Punten verzamelen
Wie zo snel mogelijk een correct antwoord weet te geven, mag de categoriekaart houden. Deze levert, nadat alle categoriekaarten zijn gespeeld, 1 punt op. De speler die als eerste 25 punten heeft verzameld, wint het spel. Vaak worden er dus meerdere rondes gespeeld voor het zover is.

Pim Pam Pet
Quick doet heel erg denken aan het aloude spelletje Pim Pam Pet. Het voordeel van Quick is echter dat je niet met zo'n vervelende draaischijf zit. Vroeg of laat, raakt zo'n ding lam, of draait ie gewoon niet lekker meer. Typerend voor beide spellen is natuurlijk de groep moeilijke letters. Hoeveel woorden ken je nou met de letters 'Q, Y, en X'? En dan moet toevallig ook nog de goede categorie omgedraaid worden.

Conclusie
Quick is een vraag-antwoordspel dat makkelijk mee te nemen is op vakantie. Handig zo met de zomervakantie voor de deur. Maar ook buiten de vakantieperiodes is het spel leuk. Want snel een antwoord geven is niet altijd even gemakkelijk. Met horten en stoten komen de antwoorden er soms uit. Quick mag er als spel best wezen, en kan een hoop lol opleveren voor diegenen die er fanatiek mee aan de slag gaan.
Uitgever: University Games
Speelduur: 30 min.
Auteur: -
Spelers: 2
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: € 7,95

. : B A N N E R S : .

tml">Over SnelSpel.nl | Colofon | Disclaimer