Regenboogslang

Door Astrid Pater


Slangen zijn vaak vieze glibberige enge beesten. Ze zijn giftig en glijden over de vloer zodat je ze bijna niet kunt zien aankomen. Gelukkig zijn er ook mooie slangen. Zoals in het spel de Regenboog Slang. Je maakt je eigen slangen in alle kleuren van de regenboog.

Kop, midden en staart
Het spel is heel eenvoudig. Je moet slangen maken door kaarten aan te leggen. Elke slang bestaat uit tenminste drie delen. Een kop, een middenstuk en een staart. Het middenstuk kan daarin variëren. Dat heeft te maken met de mogelijkheid om kaarten aan te leggen.
Je kunt alleen kaarten aanleggen als de kleuren overeenkomen. Zo past geel aan geel en paars aan paars. Elk middenstuk bestaat uit twee in elkaar overlopende kleuren.
Door zo veel mogelijk lange slangen te maken, kun je het spel winnen. Wie de meeste kaarten heeft verzameld is de grote winnaar.

Conclusie
Regenboogslang is een erg leuk spel voor kleine kinderen. Het is dan ook bedoeld voor de allerkleinsten. Ze leren kleuren herkennen en deze aan elkaar te passen. Het spel is dusdanig eenvoudig dat ze tegen de tijd dat ze acht jaar zijn, behoefte hebben aan een uitdagender spel. Maar voor de allerjongsten hartstikke leuk.
Uitgever: 999 Games
Speelduur: 15 min.
Auteur: Brigitte Pokornik
Spelers: 2-5
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Prijs: € 6,99

. : B A N N E R S : .