Scrabble Kaarten

Door Astrid Pater


Iedereen is wel bekend met het bordspel Scrabble, en nog maar kort geleden heeft SnelSpel.nl ook geschreven over Scrabble voor de PC. En nu is er ook Scrabble Kaarten. Een kaartspel vanaf twee spelers, waarbij je ook weer woorden moet vormen die netjes in de Dikke van Dale staan.

Nu met kaarten
Bij Scrabble Kaarten komen er geen blokjes of borden aan te pas. Alles wordt met kaarten gedaan. In dit spel heb je dan ook te maken met twee verschillende stapels. De stapel met de letterkaarten (alle letters doen mee met een eigen waarde, en er zijn zelfs blanco kaarten), en er is de stapel met actiekaarten. Onder de actiekaarten bevinden zich kaarten die voor dubbele woordwaarde en drie keer de woordwaarde staan, maar er zijn ook speciale categoriekaarten.

Categoriekaarten
De categoriekaarten geven Scrabble Kaarten een extra moeilijkheidsgraadje. Je kunt er zelf extra punten mee verdienen, of anderen minpunten geven. Het nadeel hiervan is dat de bonuspunten veel meer aantikken dan de minpunten aftrekken.
Maar goed, hoe kom je dan aan die punten? Er zijn tal van mogelijkheden, je categoriekaart geeft precies aan wat je moet doen om de punten te verkrijgen. Zo moet je bijvoorbeeld een woord van 5 letters vormen, of moet er een bepaalde lettercombinatie voorkomen (sp), of moet het woord met een bepaalde letter beginnen of eindigen.

Woorden maken
Maar uiteindelijk draait het hele Scrabble Kaarten om woorden maken en daarmee punten verdienen. En uiteraard wint diegene die aan het einde van het spel de meeste punten heeft. Een verschil tussen het kaart- en het bordspel is, dat na elk woord dat nieuw is aangelegd, de letters van het oude woord verdwijnen. Op deze manier raakt de tafel niet vol met kaarten en moet je elke beurt opnieuw nadenken over een woordcombinatie.

Conclusie
Een groot voordeel van Scrabble Kaarten is dat het niet te duur is. Helaas haalt het kaartspel niet het niveau van het ouderwetse Scrabble. Daar staat echter wel tegenover dat het voor de echte Scrabblefanaten een leuke variatie is op het origineel. Bedenk dus goed hoeveel je van het spelletje Scrabble houdt, mocht je tot de aanschaf van dit spel willen overgaan.Uitgever: Mattel
Speelduur: 30-45 min.
Auteur: -
Spelers: 2-6
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Prijs: € 9,95

. : B A N N E R S : .

ml">Over SnelSpel.nl | Colofon | Disclaimer