Star Wars

Door Astrid Pater

"A long time ago in a galaxy far far away" wordt door Ravensburger letterlijk mooi in kaart gebracht. De plaatjes in het kaartspel komen uit de tweede (of vijfde) film "Attack of the Clones". Yoda, Anakin, Obi-wan, Jango Fett, Count Dooku en de Clone roopers worden allemaal vertegenwoordigd. Brengt het kaartspel de echte Star Wars ook de huiskamer in en zullen we met onze lichtzwaarden elkaar eens flink op de donder geven?

Weinig met het thema van doen
Helaas wordt het thema 'Star Wars' niet in het spel naar voren geschoven. Behalve dan op de kaarten zelf (maar het ziet er wel mooi uit!!). Is het kaartspel dan wel de moeite waard om te spelen ga je je dan afvragen. En daarop kan ik antwoorden met een volmondig 'ja'.

Clone Troopers en missies
Het doel van het spel is om in drie speelronden zo veel mogelijk punten te verzamelen. Uiteraard wint de speler die na die ronden de meeste punten heeft verzameld. De kaarten bestaan uit karakterkaarten, Clone Trooperkaarten en actiekaarten en daarnaast heb je missies. Alle onderdelen hebben zo hun functie en helpen je de punten te vergaren.
Zo heb je 10 verschillende karakterkaarten, en moet je van elk 1 verzamelen om een speelronde te kunnen beëindigen (10 punten). Met drie Clone Trooperkaarten krijg je ook een bonus (weer 10 punten). En tot slot levert elke missie je ook nog eens punten op. Een missie heb je volbracht als je drie karakterkaarten hebt verzameld met dezelfde waarde. Er zijn 5 missies, en als je ze alle vijf hebt opgelost, krijg je ook daarvoor weer bonuspunten. Het is dus eigenlijk allemaal vrij eenvoudig en die punten haal je zo binnen.

Bad Guys
De slechteriken worden vertegenwoordigd op de actiekaarten. Deze geven het kaartspel een meerwaarde. Zo levert Count Dooku je een kaart van je tegenspeler op en kun je Nute Gunray als joker inzetten. De actiekaarten zijn een goede toevoeging. Het zijn dus leuke strategische kaarten.
De strategie zie je ook terug in het trekken en openleggen van de kaarten. Elke beurt mag je een kaart trekken en deze open op tafel leggen. Je kunt kiezen of je de kaart wilt houden of laat liggen. Laat je de kaart liggen dan trek je nog een kaart. Maar als je teveel kaarten trekt, kan het gebeuren dat je een zelfde kaart trekt. De eerste kaart was bijvoorbeeld Yoda, en kaart vier weer. Deze kaart wordt dan meteen op de aflegstapel gelegd en je beurt is voorbij. Teveel risico kan dus fataal zijn.

Conclusie
Hoewel het kaartspel an sich weinig met het thema Star Wars te maken heeft, is het zeker de moeite waard om te spelen. Het kaartspel is eenvoudig, je leert het snel en het levert een hoop speelplezier op. Daarnaast ziet het er ook nog eens mooi uit. Het zal zeker geen miskoop zijn.

Uitgever: Ravensburger
Speelduur: 60 min.
Auteur: -
Spelers: 2-5
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: € 7,50

. : B A N N E R S : .

Over SnelSpel.nl | Colofon | Disclaimer