Wanted!

Door Astrid Pater

Normaal gesproken zit de rechter in de rechtbank, houdt de politie de straat veilig, breekt de dief in, en bevindt de bankbediende zich achter de balie. Alle vier deze karakters willen soms ook wel eens iets anders. Zo wil de dief best wel eens een keertje achter de balie in de bank zitten (lekker al dat geld voorhanden) en wil de politie best wel eens voor rechter spelen. Maar voor hoelang worden die uitspattingen getolereerd?

Schuldig!
Het kaartspelletje Wanted! bestaat uit actiekaarten en personenkaarten. Op de personenkaarten zien we hoe de rechter, bankbediende, politieagent en dief zich uitleven in de beroepen van de anderen. Op de actiekaarten staat elk karakter in zijn oorspronkelijk beroep afgebeeld.
Alle kaarten worden geschud en uitgedeeld over de spelers. Om de beurt wordt er een kaart omgedraaid. Is het een personenkaart dan gebeurt er niks. Maar wordt er een actiekaart omgedraaid, dan moet er een handeling worden uitgevoerd. En wie dat als laatste doet, krijgt de hele stapel kaarten. Degene die de verkeerde handeling uitvoert, deelt de stapel kaarten met degene die het laatst was.
Wat zijn dan nu de handelingen? Bij de rechter moet iedereen de vuist op tafel slaan en "schuldig!" roepen. Wordt er een politieagent omgedraaid, dan moet iedereen zo snel mogelijk een politiebadge zien te pakken (deze liggen in kaartvorm op tafel). Bij de bankbediende moet men zo snel mogelijk op de tafel slaan, en tot slot bij de dief, gaan beide handen omhoog.
Uiteindelijk wint de persoon die de minste kaarten heeft gekregen nadat alle kaarten zijn gespeeld. Voor de variatie kun je afspreken dit te berekenen over een aantal ronden.

Conclusie
Wanted! is een kaartspelletje waarbij je goed moet opletten en snel moet reageren. Het wordt leuker naarmate het tempo wordt opgevoerd. Dit spelletje zal het zeker goed doen op kinderfeestjes, want niet iedereen is altijd even snel en oplettend.Uitgever: Ravensburger
Speelduur: 20 min.
Auteur: -
Spelers: 3-5
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Prijs: € 8,99

. : B A N N E R S : .

SnelSpel.nl | Colofon | Disclaimer