Nieuws| Carcassonne wordt tentoonstellingsspel


999 Games heeft voor de tentoonstelling "Dorestad. Wereldstad in de Middeleeuwen" in samen werking met het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, het populaire legspel "Carcassonne" omgetoverd tot het tentoonstellingsspel "Strijd tegen de Vikingen".

De tentoonstelling brengt Dorestad en zijn haven tot leven. Twaalfhonderd jaar geleden is Dorestad (bij het huidige Wijk bij Duurstede) een bloeiende handelsstad. In de geschiedenis is Dorestad met name bekend om de aanvallen van de Vikingen. Deze Vikingen kwamen in eerste instantie om handel te drijven, maar vielen de stad ook meer dan tien keer aan. Dorestad liet zich hier echter niet door uit het veld slaan en groeide steeds weer terug tot een wereldstad.

In de tentoonstelling kunnen de vele honderden archeologische vondsten uit deze bijzondere stad bewonderd worden. Daarnaast kunnen bezoekers van 17 april tot en met 1 november de bijzondere "Carcassonne"-variant "Strijd tegen de Vikingen" spelen om zelf te ervaren hoe het er in Dorestad aan toe ging.

In "Strijd tegen de Vikingen" speelt een van de spelers de Vikingen en de ander de Dorestedenaren. Om de beurt trekken zij een tegel uit de bak en leggen die passend op het speelbord. Zo bouwen de Vikingen aan hun schepen en de Dorestedenaren aan hun plankieren om de meeste invloed in het waterrijke gebied. Als aan het einde van het spel de Vikingen meer schepen hebben gebouwd dan de Dorestedenaren plankieren, winnen de Vikingen. Zo niet, dan houden de Dorestedenaren stand en winnen zij het spel.

"Dorestad. Wereldstad in de Middeleeuwen" loopt van 17 april tot en met 1 november 2009 en is te bezoeken in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

 

 

 

Met dank aan 999 Games voor de informatie.


Carcassonne deel van tentoonstelling

. : B A N N E R S : .