Nieuws| Monopoly in alle soorten en maten

Monopoly is een van de bekendste en meest gespeelde spellen ter wereld. Ook bij Snelspel wordt regelmatig gestreden om wie de Kalverstraat mag volproppen met hotels, en onderhandeld over hoe nou het beste die enorme huizenkosten kunnen worden betaald (vooruit, voor die twee stations, en laat de rest maar zitten). Maar je kan het spel ook in andere varianten spelen. Binnenkort volgt de recensie van Monopoly Cars, maar probeer deze versies ook eens!

Monopoly Express
Monopoly Express is een dobbelspel waar het Monopoly-idee op zich aardig in is verwerkt. Je kunt straten verzamelen, stations en nutsbedrijven. Je kunt naar de gevangenis worden gestuurd en huizen en hotels bemachtigen. Het enige dat jammer is, is dat de interactie tussen de spelers met dit spel volledig weg is. Je kunt het spel dan ook heel goed in je eentje spelen. Op zich niet erg, want het is erg leuk om te oefenen en op die manier je eigen strategie te ontwikkelen. Het spel zit in een handig rond doosje en is dus zeer geschikt om mee te nemen op vakantie. Ik denk ook dat je het spel zo moet bekijken, als een vakantietussendoortje.

Monopoly Spongebob
Het kon niet uitblijven deze Monopoly-variant: Monopoly Spongebob. Twee grote witte ogen staren je aan. Je opent de doos en wordt de wereld van Spongebob ingezogen. Monopoly Spongebob zal bij veel kinderen tot de verbeelding spreken. Het zegt ze waarschijnlijk meer dan Hofplein, Kalverstraat of Zijlweg. Ook volwassenen (ik denk met name aan studenten die massaal Spongebob kijken) zullen veel lol aan deze variant beleven. Het ziet er mooi en vrolijk uit. En die doos alleen al kijkt je verleidelijk aan vanuit de schappen van de winkel.

Monopoly Tropical Tycoon
Monopoly Tropical Tycoon is weer een andere variant op het aloude klassieke Monopoly-spel. Tevens is dit een DVD-spel. Met het bord op tafel en de TV in de aanslag, kunnen we beginnen aan het opbouwen van imperium op een tropisch eiland. Het is leuk voor een keertje. Maar de filmpjes nemen op den duur te veel tijd in beslag. Dan klik je al gauw door zodat je vrijwel meteen weet wat de kosten of opbrengsten zijn. Je maakt geen keuze meer tussen bruin worden op het strand of een bezoekje aan het museum. Je klikt de eerste de beste aan, want het doet er eigenlijk niet toe wat je kiest. De winst van het spel zit in het strategisch aspect rondom de casino’s etc. Maar hiervoor had een simpel apparaatje ook uitkomst kunnen bieden. Ik ben bang dat deze DVD-variant na een of twee keer spelen achter in de kast verdwijnt.

Monopoly Wereldwonder Editie
Monopoly Wereldwonder Editie ziet er fantastisch uit. Niet alleen zijn de plaatjes erg mooi, maar in het midden zie je de wereldkaart waar met nummers wordt aangegeven waar de wereldwonderen zich bevinden. Daarnaast zijn ook de pionnen prachtig uitgevoerd. Elke pion is een vooruitgang in de manier van voortbewegen door de eeuwen heen. Te beginnen met de kano en te eindigen met het eerste vliegtuigje. Ten slotte staat op de kaarten ook een extra uitleg over de wereldwonderen zelf, je leert er dus ook nog van. De Wereldwonder editie van Monopoly is zeker de moeite waard om te spelen. Al is het alleen al om de fantastische uitvoering van het spel. Daarnaast is het spel ook toegankelijk voor mensen die niet al te lang met een potje Monopoly bezig willen zijn. En natuurlijk is het interessant om over de wereldwonderen te lezen, want je weet er vast nog niet alles van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Monopoly is er al in tal van varianten verschenen. Zo ook Monopoly Spongebob!

. : B A N N E R S : .